Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Vizyon: Öğrencilerimizi çevresi ile bütünleşmiş, öğrenmeyi öğrenen, öğrenmeyi ihtiyaç kabul eden, teknolojiyi izleyip, uygulayabilen, teknolojik donanımlı bir eğitim kurumunda alan ve dalları ile ilgili bölge ve ülkemizin ihtiyaçlarına göre yetiştirerek hayata hazırlamayı ilke edinen bir okul olmak.

Misyon: Okulumuzda sağlıklı , güvenli, teknik açıdan donanımlı zengin bir eğitim ortamı hazırlayarak; şeffaf ve demokratik bir ortamda geleceğin kaliteli meslek elemanlarını yetiştirerek istihdama sunmaktır.

Başarılar: Okulumuz 2006 yılında TKY ödül süreci il değerlendirmesi Okul/Kurum kategorisinde il dördüncülüğü,2007 yılında Okul/Kurum kategorisinde il ikinciliği,2008 yılında Okul/Kurum kategorisinde il ikinciliği ödüllerini almaya hak kazanmıştır.2009 yılında ilçe ikinciliği,2010 yılında ilçe birinciliği ve il ikinciliği, 2011 yılında ise ilçe birinciliği ve il üçüncülüğü almaya hak kazanmıştır. 2006 yılında Grafik Tasarım Alanının hazırladığı “Grafik Tasarımdaki Gelişmelerin İncelenmesi” konusunda, 15 öğrenci ve 3 öğretmen 3 hafta boyunca İtalya’da meslekî incelemeler yapmıştır. 2007 yılında Bilgisayar Alanının hazırladığı “Elektrik Hattı Üzerinden İnternet” konulu proje ile 30 öğrenci ve 3 öğretmen 3’er hafta boyunca İspanya ve İtalya’da meslekî incelemeler yapmıştır. Bu projeler IVT (Öğrenci) projeleridir. Ayrıca okulumuzda Bilgisayar Öğretmenimiz Yusuf PEKTAŞ tarafından Bilişim Teknolojileri alanında öğrenim gören lise ve üniversite öğrencilerine, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine “Cisco” kursu verilmektedir. Okulumuz, bu konuda ilçemizde tek yerel akademi, Aydın bölgesinde iki yerel akademiden biri konumundadır. Bakanlık genelinde her yıl yapılan proje tabanlı beceri yarışmalarında daha önce denenmemiş proje fikirlerinin değerlendirilmesi için toplantılar yapılmış; yeni projelerin oluşturulması, üretilmesi liderlerimiz tarafından desteklenmiştir. Grafik ve Fotoğrafçılık, Güzellik ve Saç Bakımı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Giyim-Üretim Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanlarımız çeşitli projeler üretmiştir. Bu projelerden dereceye girenler olmuş; özellikle Giyim-Üretim Teknolojileri Alanı’nın “Hasta Banyosu” adlı projesi ilde birinci, bölgede ikinci, Türkiye genelinde dördüncülük elde etmiştir. 2012- 2013 yılında AB projeleri kapsamında Denizli Kız Meslek Lisesi ile ortak yapılan ve Giyim Üretim Teknolojisinin hazırladığı “ Moda tasarımında bilişim becerilerinin geliştirilmesi” isimli proje ile 3 hafta süreliğine Almanya’nın Berlin şehrine gideceklerdir.

Saatler: 08:00-17:55
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0 256 3131790

Belgegeçer - (256) 315 6773

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://nazillikml.meb.k12.tr

Adres - AYDOĞDU MAH. 693 SK. NAHIT MENTEŞE MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 7D NAZİLLİ / AYDIN

Öğretmen :66
Öğrenci :610
Derslik :22
Atölye-İşlik :14
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :2
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :4
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2720
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri -

Adres - AYDOĞDU MAH. 693 SK. NAHIT MENTEŞE MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 7D NAZİLLİ / AYDIN

Ulaşım Ulaşım şehir içi araçları ile sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık okulumuz il merkezine 45 km mesafede, ilçe merkezine ise 500 metre mesafededir.